ZOALS JIJ – Voor professionals

Ons maatjesproject is in 2019 gestart in Utrecht. Vanuit het bestaande meidenwerk van YfC Utrecht ontdekten we dat veel meiden behoefte hebben aan één op één contact. Dit luisterend oor bieden we nu via onze maatjes in Utrecht en Veenendaal.

Om alle meiden die behoefte hebben aan een maatje te bereiken werken we graag samen met professionals in de jeugdhulp. Hieronder kunt u meer informatie vinden over het maatjesproject en wat we voor jullie kunnen betekenen.

Direct benieuwd naar de beschikbare vrijwilligers in uw stad? Klik dan op één van de knoppen hieronder. 

Sinds 2022 zijn we ook gestart met Zoals JIJ voor jongens! Bezoek de websitevia onderstaande button.

jongerenwerker en tiener in gesprek

Doorverwijzen

Als professional in de jeugdhulp kom je waarschijnlijk wel eens meiden tegen die gebaat zouden kunnen zijn bij wat extra persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Onze vrijwilligers kunnen hen deze aandacht bieden. Voel je vrij om meiden naar ons door te sturen. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met het Zoals JIJ team om een casus te bespreken.

Doelgroep

De meiden die meedoen aan Zoals JIJ zijn vaak kwetsbaar doordat ze te maken hebben met verschillende problemen; in hun eigen leven, thuis of op school. Een deel van de meiden die meedoet aan Zoals JIJ krijgt ook professionele hulpverlening voor deze problemen. Het voordeel van een maatje is dat zij veel tijd heeft en langdurig betrokken is bij de jongere. De vrijwilligers trekken minimaal een jaar op met de tiener en vaak zelfs langer. Mocht de tiener eerder willen stoppen met het maatjescontact dan kan dat ook. We vinden het belangrijk om te luisteren naar de wensen van de tiener en geven hen veel inspraak in het maatjesproject. 

 

Vrijwilligers

De vrijwilligers voeren altijd een uitgebreid intakegesprek met iemand uit het Zoals JIJ team en zijn in het bezit van een VOG. Daarnaast hebben veel vrijwilligers zelf ook ervaring met verschillende problematieken en hulpverleningstrajecten. Meiden kunnen dus een vrijwilliger kiezen die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt.

Aanmelden
In principe kunnen meiden zichzelf aanmelden voor het maatjesproject. Dat werkt als volgt: 

  1. Ga naar de pagina van jouw stad.
  2. Lees de verhalen van verschillende vrouwen uit jouw woonplaats. Is er een verhaal dat je aanspreekt?
  3. Kies een maatje. Je kunt een maatje kiezen die een verhaal heeft dat lijkt op dat van jou of kies bijvoorbeeld voor iemand met dezelfde hobby.
  4. Kom in contact. Je kunt op twee manieren in contact komen met haar: je kunt eerst even met haar chatten of direct een afspraak maken om elkaar te ontmoeten.  Wat jij wilt!
  5. Is er een klik? Na de eerste ontmoeting neemt het Zoals JIJ team contact met je op om te vragen of er een klik is. Als er een klik is kun je contact blijven houden, zodat je altijd iemand hebt waar je op terug kan vallen, die luistert naar jouw verhaal en je helpt om het beste in jezelf naar boven te halen. 

Mocht uw cliënt het lastig vinden om deze aanmelding zelf te doen dan kunnen wij altijd helpen! Neem even contact op met het Zoals JIJ team.  

Vragen of opmerkingen? 

Wij werken regelmatig samen met