Over ons

Het maatjesproject Zoals JIJ is een initiatief vanuit Youth for Christ Utrecht. Youth for Christ Nederland is een stichting die jongeren opzoekt, hen helpt groeien en hen hoop wil bieden voor de toekomst. Youth for Christ is actief in verschillende steden in Nederland, waaronder Veenendaal die nu ook gestart zijn met Zoals JIJ.  

jongerenwerker en tiener in gesprek

Ontstaan Zoals JIJ

Zoals JIJ is in 2019 van start gegaan in Utrecht. YfC Utrecht werkt al zo’n tien jaar met tienermeiden in diverse wijken. We organiseren wekelijkse meidenclubs waarin wij door middel van de methode SuperWoman werken aan een positief zelfbeeld, dromen voor de toekomst en het ontdekken van talenten.

In ons werk onder tienermeiden kwamen wij veel meiden tegen die behoefte hebben aan één op één contact. Daarnaast merkten we dat veel vrouwen, werkend of student, zich erg graag vrijwillig willen inzetten voor een ander. Daarbij gaven ze aan dat het belangrijk is dat dat op een flexibele manier kan. Op een moment dat voor hen haalbaar is en op een manier die bij hen past. Zo is het idee ontstaan om ‘Zoals JIJ’ te starten. Via dit maatjesproject konden we de vraag van tienermeiden en het aanbod van vrouwen aan elkaar koppelen. We vinden het tof dat we op deze manier als vrouwen naast elkaar staan, want samen sta je sterk. 

Drijfveer

Wij hebben zelf als tieners ervaren hoe waardevol het is als krachtige vrouwen de tijd nemen om naast ons te gaan staan. Een vrouw die zonder oordeel naar je luistert en je aanmoedigt is van onschatbare waarde.

In een tijd waarin de mogelijkheden eindeloos zijn, de lat hoog ligt en we niets anders dan perfectie zien op social media willen wij graag een ander geluid laten horen. Wij willen laten zien dat we als vrouwen veel meer op elkaar lijken dan we denken en dat we allemaal onze onzekerheden hebben.

We geloven dat als jonge vrouwen tijd investeren om de ander op te bouwen en te bemoedigen, dat we er met elkaar zoveel sterker van worden. Met dit maatjesproject, Zoals JIJ, willen we elk tienermeisje de mogelijkheid geven om vrijblijvend in contact te komen met een inspirerende jonge vrouw die de tijd neemt om naast haar te gaan staan, in haar te geloven en haar aan te moedigen bij de lastige keuzes die ze voor de toekomst moet gaan maken.

Contact ons gerust als je vragen hebt, hele goede ideeën of als je met ons maatjesproject mee wilt doen. Samenwerken vinden wij niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk.

Samen staan we sterker!