Zoals JIJ

Dit maatjesproject is in 2019 gestart in Utrecht en inmiddels ook actief in Veenendaal. We weten vanuit onze eigen jeugd dat je best wel ingewikkelde keuzes en situaties tegen kunt komen als tiener. Het kan dan super fijn zijn om terecht te kunnen bij iemand die naar je verhaal wil luisteren en er voor je is. Een soort grote zus met net wat meer levenservaring. Bij Zoals JIJ kun je een maatje vinden die jou een luisterend oor biedt en waarmee je ook leuke dingen kunt doen.  

 

Op zoek naar een maatje?
Ben jij een meisje in de leeftijd van 14-21 jaar en op zoek naar een maatje? Je bent van harte welkom bij Zoals JIJ!

Het werkt als volgt:  
  1. Ga naar de pagina van jouw stad.
  2. Lees de verhalen van verschillende vrouwen uit jouw woonplaats. Is er een verhaal dat je aanspreekt?
  3. Kies een maatje. Je kunt een maatje kiezen die een verhaal heeft dat lijkt op dat van jou of kies bijvoorbeeld voor iemand met dezelfde hobby.
  4. Kom in contact. Je kunt op twee manieren in contact komen met haar: je kunt eerst even met haar chatten of direct een afspraak maken om elkaar te ontmoeten.  Wat jij wilt!
  5. Is er een klik? Na de eerste ontmoeting neemt het Zoals JIJ team contact met je op om te vragen of er een klik is. Als er een klik is kun je contact blijven houden, zodat je altijd iemand hebt waar je op terug kan vallen, die luistert naar jouw verhaal en je helpt om het beste in jezelf naar boven te halen.

Het maatjestraject duurt in principe een jaar. Maar als jij eerder wilt stoppen, of misschien langer door wilt gaan kunnen we daar altijd over praten! 😉

 

Hoe ziet een afspraak met je maatje er dan uit? 

Als je gaat afspreken met je maatje is er altijd genoeg tijd om te kletsen over de dingen waar je mee bezig bent en over nadenkt. Daarnaast kun je natuurlijk ook samen leuke dingen doen. Samen met je maatje kun je kiezen wat jullie leuk vinden om te doen. Sommige maatjes gaan samen sporten, anderen bakken samen een taart, kijken een leuke film, maken samen muziek, gaan lekker ergens lunchen of wandelen in de natuur. Wat jij wilt! 

In de video zie je een voorbeeld van een afspraak via Zoals JIJ. 
Heb je nog vragen? Neem contact op met het Zoals JIJ team. 

Benieuwd naar de ervaringen van andere meiden? Dit zeggen deelnemers over meedoen aan Zoals JIJ:

Mijn maatje was er voor mij toen er niemand anders was.

Deelnemer Zoals JIJ (18 jaar)

Door mee te doen aan Zoals JIJ heb ik meer zelfvertrouwen en controle over mezelf. 

Deelnemer Zoals JIJ (15 jaar)

Ik vond het heel fijn dat mijn maatje altijd naar mij luisterde.

Deelnemer Zoals JIJ (15 jaar)

Mijn Zoals JIJ maatje voelt voor mij een beetje als een grote zus.

Deelnemer Zoals JIJ (17 jaar)