Succesverhaal Sara & Iris

Het onderstaande verhaal is een verhaal van een echt meisje en haar maatje. Zij doen al een tijdje mee aan Zoals JIJ en vertellen je graag over hun ervaringen. Ze beschrijven hoe ze bij Zoals JIJ terecht gekomen zijn en waarom ze zich hebben aangemeld.

*De namen van de maatjeskoppels zijn veranderd in verband met privacy.

 

Op zoek naar een maatje?
Ben jij een meisje in de leeftijd van 14-21 jaar en op zoek naar een maatje? Je bent van harte welkom bij Zoals JIJ!

 

Hoe ben je bij Zoals JIJ terecht gekomen?

Sara (16 jaar): “Mijn zus had het project aangeboden gekregen via haar school. Ze hadden haar verteld dat je bij dit maatjesproject een maatje kon krijgen die een soort vriendin voor je is. Zij heeft dit toen aan mij verteld en aangezien ik best wel eenzaam ben ging ik er ook over nadenken of het iets voor mij zou zijn.”

Maatje Iris (27 jaar): “Ik was al bekend met YfC Utrecht, maar ontdekte Zoals JIJ via Instagram geloof ik. Ik heb vroeger een hele fijne band gehad met iemand die een stukje ouder was dan ik. Bij haar kon ik altijd mijn verhaal kwijt en ondernam ik gezellig dingen. Dit wilde ik ook graag voor iemand anders zijn.”

 

Kun je het moment omschrijven dat je je ging aanmelden voor Zoals JIJ?

Sara: “Ik vond het wel spannend om me aan te melden, je kiest een persoon uit waar je alleen een verhaal van hebt gelezen, je kent elkaar eerst helemaal niet. Dat vond ik heel spannend. De eerste ontmoeting vond ik dus ook heel spannend, maar al snel voelde ik me wel op mijn gemak. Ik merkte dat ze echt ge├»nteresseerd was in mij en dat vond ik fijn.”

Iris: “Ja, dit was een hele bewuste keuze voor mij. Ik vond het intakegesprek bij Zoals JIJ heel prettig. Ik kreeg extra informatie en mijn vragen werden beantwoord. Na het aanmelden had ik er nog meer zin in.”

 

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt met je maatje tot nu toe?

Sara: “We spreken elkaar niet super veel, maar het is altijd leuk om dan weer een berichtje te krijgen en elkaar te spreken. De eerste ontmoeting vond ik wel heel leuk omdat ik eigenlijk direct wel een klik voelde. Ik vond het heel fijn hoe ze op mij reageerde en wist direct dat ik vaker wilde afspreken.”

Iris: “Eigenlijk vind ik alle momenten die we samen doorbrengen erg gezellig. Middagen aan de tafel en kletsen over van alles. Ook vond ik het heel leuk om haar familie te ontmoeten en werd ik warm ontvangen! Ik zat er een tijdje geleden zelf een beetje doorheen en toen stond ze met een knuffel voor de deur. Daar had ik oprecht een traan van in mijn ogen!”

 

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om zich aan te melden voor Zoals JIJ?

Sara: “In het begin is het spannend. Maar omdat je iemand uitkiest die op je lijkt, ook al is diegene niet precies hetzelfde, is het wel heel fijn om je avonturen te kunnen delen. Ik vind het ook leuk dat zij met initiatieven komt om iets te ondernemen en om te merken dat ze aan me denkt. Als je je aanmeldt heb je er echt wat aan, dan heb je een maatje, misschien wel voor het leven! Iemand die z’n best doet om je echt te begrijpen, dat is heel fijn.”

Iris: “Wat ik heel fijn vind is dat het laagdrempelig is. Soms heb ik een wat drukkere periode en dan zien we elkaar minder vaak, maar houden we contact via de app. Een eerste ontmoeting kan een beetje onwennig zijn, maar ik trek nu bijna een jaar op met mijn maatje en het voelt heel erg vertrouwd.”