Succesverhaal Laura & Ellen

Het onderstaande verhaal is een verhaal van een echt meisje en haar maatje. Zij doen al een tijdje mee aan Zoals JIJ en vertellen je graag over hun ervaringen. Ze beschrijven hoe ze bij Zoals JIJ terecht gekomen zijn en waarom ze zich hebben aangemeld.

*De namen van de maatjeskoppels zijn veranderd in verband met privacy.

 

Op zoek naar een maatje?
Ben jij een meisje in de leeftijd van 14-21 jaar en op zoek naar een maatje? Je bent van harte welkom bij Zoals JIJ!

 

Hoe ben je bij Zoals JIJ terecht gekomen?

Laura (17 jaar): “Ik woonde in een meidenhuis, daar kwam toen iemand langs om over Zoals JIJ te vertellen en kregen we allemaal een flyer van het project. Het sprak me eigenlijk direct wel aan maar toch heb ik lang getwijfeld of het iets voor mij zou zijn. Uiteindelijk heb ik me toch aangemeld en is het heel goed bevallen.”

Maatje Ellen (25 jaar): “Het is al even geleden, maar ik geloof dat ik het gewoon via internet gevonden heb.”

 

Kun je het moment omschrijven dat je je ging aanmelden voor Zoals JIJ?

Laura: “Ik zat op mijn telefoon te kijken en de verhalen te lezen van de vrijwilligers. Toen ging ik voor mezelf afwegen wie er bij mij zou passen. Ik had iemand uitgekozen waarvan ik dacht dat zij goed zou passen, maar ik heb er toch nog een nachtje over geslapen. Toen ik het verhaal nog een keer las wist ik zeker dat ik voor haar wilde kiezen en heb me via de website aangemeld.”

Ellen: “Ja, ik vond het wel spannend. Je weet natuurlijk niet wie je gaat ontmoeten, maar ik had ook veel zin om een toekomstig maatje te leren kennen.”

 

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt met je maatje tot nu toe?

Laura: “O, dat is moeilijk kiezen zeg! We hebben heel veel leuke dingen gedaan. Ik denk toch dat ik onze eerste ontmoeting eigenlijk het leukst vond, omdat we elkaar toen echt konden zien en leren kennen. Ik vond het heel spannend maar achteraf dus ook heel leuk.”

Ellen: “Mijn maatje is geslaagd voor haar school! Dat zijn we gaan vieren met een pizza en daarna een kanotocht. Dat stond al een poosje op ons lijstje om te doen samen, dus dat was heel leuk!”

 

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om zich aan te melden voor Zoals JIJ?

Laura: “Doe het! Echt, doe het, want je gaat er zoveel voor terugkrijgen. Het is heel leuk om mee te doen. Je krijgt echt een band met iemand en daarnaast ook veel gezelligheid. En ik vind het ook heel leuk dat je andere meiden kunt leren kennen die meedoen aan het maatjesproject.”

Ellen: “Gewoon doen, het is het zo waard! Je krijgt er een mooie tijd voor terug met een maatje, waarschijnlijk ook mooie gesprekken en vaak ook een leuke tijd om lekker jezelf te zijn ;)”